Home   Het CP   Cronjobs

Cronjobs

Wanneer je gebruikmaakt van ons Premium hostingpakket kun je in het Control Panel cronjobs aanmaken. Om het makkelijk te maken hebben wij al de nodige commando’s toegevoegd, het enige wat je nog hoeft te doen is de locatie van je bestand op te geven.

Een nieuwe cronjob aanmaken

Om een nieuwe cronjob aan te maken klik je op de knop “Nieuwe cronjob”. Je kan bij Cron app een applicatie selecteren. Voor het aanroepen van een PHP-script hebben wij de juiste paden en commando’s al toegevoegd.

Je selecteert eerst een applicatie. Zodra je dat hebt gedaan verschijnt er een extra veld met de locatie. Vul de naam in van je cronjob. Deze naam wordt ook gebruikt voor het logbestand, hou de naam daarom kort en simpel.

Bij locatie vul je de plek in waar je script staat. Maak je gebruik van een eigen script dan vul je de locatie en bestandsnaam in waar het script staat (bijvoorbeeld update/cron.php). Je hoeft nooit httpdocs in te vullen. Heb je het script in je httpdocs map staan, laat de locatie dan leeg. Staat je eigen script in de httpdocs map, vul dan cron.php in. Je hoeft de locatie niet te beginnen of eindigen met met een /.

Klik op “Opslaan” om de cronjob toe te voegen.

Een cronjob bewerken

Wil je een cronjob bewerken, dan hou je je muis rechts op de 3 puntjes.

In het bewerkscherm kan je nog aangeven of de cronjob actief moet zijn, of je een logbestand wil maken en waar het logbestand geplaatst moet worden. Ook kan je het rooster bewerken van de cronjob.

Om het rooster te bewerken klik je op de knop “Rooster”

Via het snelmenu kan je selecteren hoe vaak je cronjob uitgevoerd moet worden. Je kan ook handmatig het rooster instellen, je kan hierbij alle instellingen aanpassen.

Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op via onze helpdesk.