Home   Administratie   Opzeggen   Kan ik de hosting opzeggen maar de domeinnaam behouden?

Kan ik de hosting opzeggen maar de domeinnaam behouden?

Wil je geen gebruik meer maken van het hostingpakket, maar wel je domeinnaam behouden? Dan kun je bij ons een downgrade laten uitvoeren. Hierbij vervalt het hostingpakket en wordt je losse domeinnaam behouden.

Houd er rekening mee dat bij een los domein geen e-mailondersteuning meer aanwezig is. Je kunt wel instellen dat je mails automatisch doorgestuurd worden naar een ander e-mailadres, maar je kunt onze webmail niet meer gebruiken en geen mails versturen. Mocht je alle opties van de e-mail willen blijven gebruiken, dan kan dat alleen door een hostingpakket aan te houden.

Een downgradeverzoek kun je indienen via de medewerkers van onze helpdesk. Voordat je dat doet, raden we je aan eerst een back-up te maken van alle data van je hostingpakket en eventuele mailberichten en databases. Al deze informatie zal bij de downgrade namelijk worden verwijderd. Wanneer je geen back-up hebt, ben je die data dus kwijt.

Zodra je hebt bevestigd je domein te willen downgraden voeren we de downgrade per direct uit. Het is niet mogelijk een downgrade door ons te laten inplannen voor een latere datum. Houd daar dus rekening mee. Als je je domeinnaam pas op een later moment wil downgraden kun je op dat moment een ticket insturen.