Home   Domeinen   DNS   Forwarding van een losse domeinnaam wijzigen

Forwarding van een losse domeinnaam wijzigen

Je losse domeinnaam zo optimaal mogelijk inzetten? Stel een URL-forward in. Als je bij ons een losse domeinnaam bestelt, dan zal deze automatisch doorverwijzen naar een startpagina van Hosting2GO.

Het is mogelijk om dit aan te passen en een forward naar een ander domein in te stellen. Dit kan elke willekeurige domeinnaam zijn, ongeacht of dit andere domein wel of niet bij ons wordt gehost.

Het doel van een losse domeinnaam kun je aanpassen in het DNS-menu. Dat menu bereik je via de knop Webhosting > DNS in het Control Panel. Je klikt op ‘Nieuw DNS-record’ en kies daar voor DNS-record en ‘Domein doorverwijzen’.

Als je ‘Domein doorverwijzen’ aan klikt vouwt er een menu open. In het invulvenster kun je bij ‘Doel’ de gewenste doellocatie invullen (dus domeinnaam.nl of domeinnaam.nl/naamvansubmap, waarbij je domeinnaam.nl en domeinnaam.nl/naamvansubmap uiteraard vervangt door de gewenste doellocatie).

Selecteer vervolgens met het pulldown-menu het type forwarding. Je hebt daarbij de keuze tussen:

• 302 Found (standaard)
  • 301 Moved Permanently
  • Frame Forwarding

Bij de laatste optie blijft de domeinnaam in de adresbalk van de browser staan. Sluit af door op ‘Opslaan‘ te klikken en de wijziging door te voeren. Binnen een uur zal de losse domeinnaam verwijzen naar het opgegeven doel.

Forward instellen losse domeinnaam