Home   Domeinen   DNS   Mijn domeinnaam doorverwijzen naar Wix

Mijn domeinnaam doorverwijzen naar Wix

Als je de bezoekers van de domeinnaam wilt doorverwijzen naar een site die je bij Wix hebt gemaakt, dan is dat bij ons alleen mogelijk via een zogenaamde pointing.

In eerste instantie zal Wix vragen om de nameservers bij ons te laten aanpassen, maar dat raden wij af. Toch kun je dus bij ons wel een doorverwijzing maken naar je Wix-site.

Klik hier voor de uitleg op de website van Wix

Volg eerst de instructies op deze pagina. Log daarna in op je Control Panel en ga naar Webhosting > DNS. Klik op de knop ‘Nieuw DNS-record’ om DNS records toe te voegen.

In het DNS-menu ga je een CNAME-record aanmaken. Je maakt een record aan waarbij je als hostnaam ‘www’ opgeeft. Als doellocatie vul je het adres in dat je via de account-pagina’s van Wix kunt krijgen.  Bij het A record wijzig je het IP-adres dat je van Wix krijgt.

MX-record wijzigen voor Wix

Het MX-record dat mail afhandelt is gekoppeld aan het A-record. Zodra je het A-record wijzigt, wijzig je ook de server die jouw mail ontvangt. Om te voorkomen dat je mail niet meer werkt, moet je er voor zorgen dat je een nieuw A-record hebt waar mail naar kan verwijzen. Maak in het DNS-menu een nieuw record aan via de knop ‘Nieuw DNS-record’. Kies voor een A-record en vul bij hostnaam ‘webmail’ en bij doel het IP-adres van jouw server in. Dit is het IP-adres dat je ziet staan bij de bestaande A-records. Het MX-record wijzig je vervolgens door bij doel het nieuwe webmail record te selecteren.

Alle instellingen zijn nu gemaakt. Binnen uiterlijk een uur komen bezoekers van je domeinnaam uit op de website die je bij Wix hebt gemaakt.

Mocht je er zelf niet uitkomen met het instellen van de koppeling kun je contact opnemen met onze helpdesk.