Home   Domeinen   Registreren   Staat de domeinnaam altijd op mijn naam?

Staat de domeinnaam altijd op mijn naam?

Vooropgesteld, je bent juridisch gezien altijd eigenaar van de domeinnaam zolang er aan de betalingsverplichtingen is voldaan. Een domein moet bij ons ook altijd op naam van een natuurlijk persoon staan. Dit mag dus niet op naam van een bedrijf of stichting.

Bij .be, .de, .com, .net, .org, .info en .eu domeinnamen is het wel zo dat wij onze gegevens in de WHOIS van het domein opnemen. Dat is onder meer om te voorkomen dat jouw gegevens gebruikt worden voor direct marketing en om te garanderen dat de domeinnaam niet verloopt na 1 jaar. Wanneer de domeinnaam andere WHOIS-gegevens bevat, is het mogelijk dat een domeinnaam niet automatisch verlengd wordt door ons systeem.

Op het moment dat je besluit het domein te willen verhuizen naar een andere hoster, dan wijzigen we na ontvangst van de opzegging de gegevens in de WHOIS zodat je zelf de verhuizing kunt doorvoeren.

Voor .nl-domeinnamen geldt dat deze altijd op jouw eigen naam staan. SIDN vereist dat. Bovendien hebben ze geen vervaldatum zoals de andere toplevels dat wel hebben.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact op met onze helpdesk.