Home   E-mail   Foutmeldingen   Hoe bekijk ik de headers van e-mails?

Hoe bekijk ik de headers van e-mails?

De header van een e-mail bevat details over het e-mailbericht. Je kunt dan denken aan informatie over de verzender, ontvanger, het onderwerp en datum. Ook technische gegevens zoals return-path, reply-to en message-ID zijn in de mailheaders te vinden. Deze informatie komt goed van pas bij het achterhalen van een probleem met een e-mail.

Het bekijken van de volledige headers van een e-mail is mogelijk. Hieronder de aanwijzingen hiervoor voor de diverse mailclients:

Outlook Express en Internet Mail and News:
Openen bericht > File > Properties.
Tabblad Details en daar zie je de headers van het bericht.

Outlook:
Selecteer de mail en klik rechts > Opties.
Headers staan in kader Internet-Headers.

Outlook 2016:
Open de mail en klik op Bestand > Eigenschappen
Headers staan in kader InternetHeaders.

Hosting2GO Webmail:
Open het mailbericht in webmail
Kies in blok boven inhoud mailbericht voor: Opties > Bekijk volledige berichtinformatie

Mozilla Thunderbird:
View > Message Source

Pine:
Hoofdmenu Pine (commando m) en kies Setup (s) > Configure (c).
Kruis de optie enable-full-header-cmd aan.
Bewaar de nieuwe configuratie instellingen.
Open de volledige headers met het commando h nadat je dit bericht opende.

Netscape Mail:
Options > Show Headers > All
Netscape Messenger:
View > Show Headers > All Of
View > Message Source

Eudora Light 3.0:
Open het bericht > knop Blah, blah, blah.
Daarmee kun u alle headers en de formattering bekijken.

Pegasus 3.0:
Selecteer bericht > Reader > Show all headers

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk.