Home   Het CP   Logs

Logs

In dit overzicht heb je toegang tot de logbestanden van jouw hostingpakket. Je kunt ieder soort logbestand downloaden door aan de rechterzijde op de hieronder weergegeven drie puntjes te klikken en ‘Download’ te kiezen.

Access log
In een access log kun je onder andere zien welke URL’s er op jouw hostingpakket aangeroepen worden, vanaf welke IP-adressen deze URL’s worden aangeroepen en op welke datum en tijdstip dit is gebeurd. Ook kun je uit een access log-regel herleiden welke browser er is gebruikt en wordt de zogenaamde statuscode vermeld. Een statuscode 200 houdt bijvoorbeeld in dat het IP-adres de URL succesvol heeft opgevraagd en deze aan het IP-adres is getoond.

Laten we onderstaande regel uit een access log als voorbeeld gebruiken:

77.60.47.202 - - [25/Jan/2019:10:21:56 +0100] "GET /hallodaaraccesslog.txt HTTP/1.1" 404 967 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36"

Het verzoek is afkomstig van IP-adres 77.60.47.202.
Het verzoek is uitgevoerd op 25 januari 2019 om 10:21:56.
De URL die is opgevraagd is http://www.voedingscoachsofie.nl/hallodaaraccesslog.txt.
De statuscode is 404. Een 404 betekent ‘not found’.
De browser die is gebruikt is Chrome. Het besturingssysteem is Windows

Xfer (transfer) log
In de Xfer (transfer) log kun je zien vanaf welke IP-adressen er bestanden via FTP zijn geüpload en gedownload naar het hostingpakket. Er worden codes vermeld waaruit je kunt afleiden wat er precies met de bestanden is gebeurd.

Dit is een voorbeeldregel uit een Xfer log:

Tue Dec 18 14:03:03 2018 0 83.137.198.252 2965 /home/vhosts/voedingscoachsofie.nl/httpdocs/.htaccess a _ d r bassie ftp 0 * c

Het bestand is geüpload vanaf IP-adres 83.137.198.252.
De upload heeft plaatsgevonden op 18 december 2018 om 14:03:03.
Het bestand dat is geüpload is /home/vhosts/voedingscoachsofie.nl/httpdocs/.htaccess.
Het bestand is geüpload door user bassie.
Het bestand is een nieuw aangemaakt bestand, dit zie je aan de statusletter C.

Meer informatie over de verschillende statuscodes kun je bijvoorbeeld hier vinden.

Error log
De error log bevat alle errors die op jouw website plaatsvinden. Wanneer een onderdeel van jouw website niet naar behoren werkt, kun je aan hand van de meldingen in de error log het probleem mogelijk oplossen. Veel foutmeldingen kun je via zoekmachines opzoeken. Wanneer dat niet zo is kun je contact opnemen met onze helpdesk waar we je graag verder helpen.