Home   Sitebuilder   Elementen   Een knop toevoegen in Sitebuilder

Een knop toevoegen in Sitebuilder

Een knop is een klikbare tekst die je zelf kan ontwerpen en kan linken naar een andere pagina in je eigen site of een pagina op een andere site. Het is ook mogelijk om een download of een telefoonnummer te koppelen aan de knop. In de sidebar heb je de volgende opties:

Algemeen

Hier stel je in hoe jouw knop eruit komt te zien.

Tekst

Hier vul je de tekst op de knop in. Probeer deze tekst kort te houden.

Icoon links

Hier kan je een icoon selecteren die aan de linkerkant van de knop komt te staan.

Icoon rechts

Hier kan je een icoon selecteren die aan de rechterkant van de knop komt te staan. Standaard is hier al een icoon geselecteerd. Deze kan je verwijderen door op het prullenbakje te klikken.

Link

Hier staan alle opties waar je een knop naar kan linken. Selecteer je een bestand, dan kan je alleen linken naar een document.

Ontwerp

Je kan hier kiezen uit de knoppen die je hebt ontworpen. Heb je nog geen ontwerp gemaakt of wil je een ander ontwerp maken dan kan je via de knop ‘knop stijlen instellen’ een ander ontwerp maken.

Horizontale uitlijning

Hiermee kan je de uitlijning van de knop aangeven.

Geavanceerd

Je kan een scrollanimatie toevoegen aan de knop. Dit effect wordt getoond als de bezoeker de knop voor de eerste keer ziet.

Knop bewerken

Een knop kan je naar eigen smaak ontwerpen. Voor meerdere elementen worden knoppen gebruikt, zoals onder andere in het contactformulier en zoekfunctie. Je kan zo per element een aparte knop maken. Je ziet boven de ontwerpinstellingen een voorbeeld hoe de knop eruit komt te zien. Bij elke instelling die je wijzigt zie je direct wat voor invloed dat heeft op je knop.

Naam

Hier kan je een naam geven aan een knop, zodat je snel kan zien waar je de knop voor wil gebruiken. De naam van de knop staat los van de tekst die je later in de knop plaatst.

Breedte

Je kan hier de breedte aangeven van de knop.

Iconen aan de rand

Een icoon kan aan de rand van de knop staan of meteen achter de tekst in de knop.

Geen marge

Hier kan je aangeven of er voor en achter de tekst marge wordt getoond van de knop. Geen marge zichtbaar is afhankelijk hoe breed de knop is, hoeveel tekst er in wordt geplaatst en of je een icoon aan de rand hebt geplaatst.

Tekstgrootte

Je kan de tekst groter maken, waarbij de knop ook groter wordt.

Ronde hoeken

Je kan een knop verschillende ronde hoeken geven.

Schaduw

Je kan een schaduw geven aan je knop. Deze schaduw krijgt dezelfde ronde hoeken als je knop.

Kader

Je kan een kader geven aan je knop. Dit kader krijgt dezelfde ronde hoeken als je knop.

Lettertype

Je kan wisselen tussen het letterype dat je hebt ingesteld voor je standaard tekst en kopteksten. Je kan deze lettertypes instellen bij ontwerpinstellingen.

Dikgedrukt

De tekst in je knop kan je hiermee dikgedrukt maken

Transparant

Hiermee kan je de knop transparant maken. Alleen de tekst in de knop is dan zichtbaar. Een schaduw of kader blijft ook zichtbaar.

Kleuren

Hier kun je de kleuren instellen van je knop. Kies de tekstkleur, de mouseover tekstkleur, achtergrondkleur en mouseover achtergrondkleur