Home   Sitebuilder   Elementen   Een paginamenu toevoegen in Sitebuilder

Een paginamenu toevoegen in Sitebuilder

Het paginamenu toont een overzicht van alle pagina’s die je hebt gemaakt. Bezoekers navigeren hiermee binnen je site. Een paginamenu wordt altijd horizontaal getoond en verandert in een hamburger menu op smartphones.

In de sidebar heb je de volgende opties:

Algemeen

De paginastructuur beheren doe je in het linkermenu bij pagina’s. Standaard worden alle pagina’s weergegeven in het menu. Je kan per pagina instellen dat dit niet hoeft te gebeuren. In ons artikel over Pagina’s lees je hier meer over.

Ontwerp

Hier kan je aanpassen hoe het paginamenu wordt getoond.

Uitlijning

Hier selecteer je hoe je het menu wil uitlijnen.

Kleuren

Hier selecteer je de kleur van het menu en een achtergrondkleur. De achtergrondkleur wordt gebruikt voor submenu items en als achtergrond op mobiele weergave, zodat de tekst in je menu leesbaar blijft. Om deze achtergrond op desktopweergave uit te schakelen vink je ‘Achtergrondkleur alleen op submenu’s’ aan. Kleuren die je kan selecteren zijn gebaseerd op de kleuren die je hebt ingesteld bij ontwerpinstellingen.

Lettertype

Hier kan je aangeven of het lettertype van standaard tekst of koppen worden gebruikt. Het lettertype van standaard tekst en koppen selecteer je bij je ontwerpinstellingen. De grootte van het lettertype van je menu kan je hier ook aanpassen.