Home   Sitebuilder   Elementen   Een zoekfunctie toevoegen aan Sitebuilder

Een zoekfunctie toevoegen aan Sitebuilder

Je kan je website voorzien van een interne zoekfunctie. Zo kunnen bezoekers snel naar de juiste pagina of blogartikel navigeren.  Zoeken doe je op een woord, het is niet mogelijk om meerdere woorden of zinnen te gebruiken. De zoekresultaten van de zoekfunctie worden onder de zoekbalk getoond. Er wordt per resultaat aangegeven waar het zoekwoord is gevonden.

In de sidebar heb je de volgende opties:

Algemeen

Je kan de tekst wijzigen die standaard in de zoekbalk komt te staan. Op deze manier is het snel te zien dat het veld de zoekfunctie is. De tekst die je hier invult verdwijnt vanzelf als een bezoeker een zoekwoord invult. Ook het label op de knop van de zoekbalk kan je hier wijzigen.

Ontwerp

Hier kan je aanpassen hoe de zoekfunctie wordt getoond.

Knoppen

Hier selecteer je de knop stijl die je wil gebruiken. Je kan vanuit deze plek ook een nieuwe knop gaan maken. Meer lezen over knoppen maken doe je op onze pagina over Knoppen.

Kleuren

Hier selecteer je de kleur van de tekst in het zoekresultaat en de achtergrondkleur van het zoekresultaat. Kleuren die je kan selecteren zijn gebaseerd op de kleuren die je hebt ingesteld bij ontwerpinstellingen.