Home   Sitebuilder   Instellingen   Ontwerp

Ontwerp

Bij ‘Ontwerp’ vul je op één plek het design van jouw website in. Hiermee is het met slechts een paar keuzes mogelijk om je complete design aan te passen. De instellingen zijn verdeeld over twee tabbladen: Algemeen en Templates.

Algemeen

Dit is het eerste tabblad dat automatisch wordt geopend. Hier stel je het algemene ontwerp van je website in.

Kleuren

Hier vul je de kleuren in die je wil gebruiken voor jouw website. Je kan gebruik maken van vijf vaste kleuren. Deze vijf kleuren kan je later nog handmatig instellen voor een bepaald onderdeel: de kleur die je instelt als achtergrond kan je gebruiken als tekst via het tekstelement, de kleur van accent 1 kan je later instellen als achtergrond via de ontwerpinstellingen van een pagina of rij etc.

Tip: zoek kleuren uit die bij elkaar passen of die in je logo zitten verwerkt.

Lettertypes

Om je site een uniform geheel te geven kan je hier maximaal twee verschillende lettertypes invullen. Je kan een lettertype selecteren die je gebruikt voor koppen en een voor standaard tekst.

Knoppen

Je kan hier zelf knoppen instellen die gebruikt worden op je website. Je kan een bestaande knop bewerken door op de drie bolletjes te klikken. Je kan ook nieuwe knoppen toevoegen. Een knop kan je helemaal naar je eigen hand zetten in het bewerkscherm. Boven in beeld zie je hoe jouw knop eruit ziet op basis van de instellingen die je maakt. De kleurencombinatie van de knop is gebaseerd op de vijf kleuren die je eerder hebt opgegeven.

Favicon

Het favicon is het icoontje dat browsers laten zien voor de titel van je webpagina in een tabblad. Je kan hier een eigen icoontje instellen.

Tip: een favicon wordt getoond als een zeer klein vierkantje. Zorg ervoor dat je icoon niet te gedetailleerd is. Deze details gaan verloren op het kleine formaat waarin het icoon wordt getoond.

Templates

In het tabblad Templates kun je een andere template kiezen. Een template overschrijft je huidige website. Wil je de inhoud bewaren, dan worden alleen de kleuren van het door jou geselecteerde template overgenomen. Wisselen tussen templates kun je het beste doen als je net begint met je website.