Home   Sitebuilder   Menu   Blog

Blog

In het blogonderdeel kan je berichten schrijven voor je blog. Om de berichten te tonen gebruik je het blogelement.

Bij het openen van de blog zie je een overzicht van de berichten die je hebt geschreven. Begin je met een blog dan heb je de optie om een bericht toe te voegen. Heb je al berichten geschreven, dan zie je de berichten staan op volgorde van de publicatiedatum, waarbij het oudste bericht onderaan staan. Een bericht dat nog niet is gepubliceerd wordt grijs aangegeven.

Een bericht schrijven

Een blogbericht bestaat uit verschillende onderdelen. Elk onderdeel, op de taal na, wordt ook getoond in het overzicht van je blog berichten en bij het bericht zelf.

Titel

Hier vul je de titel van het bericht in.

Taal

Hier kan je een taal selecteren indien je meerdere talen gebruikt. Meertaligheid is alleen beschikbaar in Sitebuilder Professional.

Publiceren op

Hier geef je op wanneer een bericht gepubliceerd wordt. Mag dat meteen dan wijzig je hier niks. Wil je het bericht in de toekomst publiceren dan vul je hier de datum en tijdstip in wanneer het bericht zichtbaar mag worden op je website. Een blogbericht wordt automatisch gepubliceerd, je hoeft hiervoor niet je site te publiceren.

Je kan de publicatiedatum achteraf nog wijzigen. Berichten worden getoond in de volgorde van de publicatiedatum.

Afbeelding

Hier kan je een afbeelding kiezen die boven je bericht zichtbaar is. Deze afbeelding wordt ook getoond in het blogoverzicht op je website.

Afbeeldingen in het overzicht worden in de juiste verhouding getoond. Kies je voor een masonry overzicht, dan geven verschillende verhoudingen een speelse indruk. Wil je echter een strakke lay-out kies dan voor afbeeldingen met dezelfde verhouding.

Intro

Hier vul je de introtekst in die zichtbaar is in het blogoverzicht op je site. Hou deze tekst kort.
Het is mogelijk om een aparte kleur te kiezen voor deze specifieke introtekst. Je kan de kleur van de introtekst in het algemeen wijzigen in het blogelement. De tekstkleur die je hier kiest overschrijft de kleur die je kan kiezen in het blogelement.

Inhoud

Hier vul je de inhoud van je artikel in. Met behulp van de opmaakknoppen kan je de tekst opmaken en voorzien van extra afbeeldingen. Het is mogelijk om een aparte kleur te kiezen voor dit bericht. Je kan de kleur van de inhoudtekst in het algemeen wijzigen in het blogelement. De tekstkleur die je hier kiest overschrijft de kleur die je kan kiezen in het blogelement.

Tags

Tags kan je gebruiken om je berichten in te delen in onderwerpen. Bezoekers kunnen berichten sorteren op tags. Het is ook mogelijk om tags te gebruiken om zelf berichten te sorteren door in het blogelement bepaalde tags te tonen in het overzicht.

Prullenbak

Berichten die je verwijdert worden in de prullenbak gezet. Je kan berichten uit de prullenbak weer snel herstellen. Berichten kan je niet definitief verwijderen.