Home   Webhosting   Website   Standaard index bestanden aanpassen

Standaard index bestanden aanpassen

Als een bezoeker het websiteadres intypt zonder bestandsnaam, dan wordt door de browser standaard gezocht naar een index bestand.

De standaardvolgorde op onze servers is:

1. index.php
  2. at_domains_index.html
  3. index.html
  4. index.htm

Dit is via een .htaccess bestand aan te passen. Plaats onderstaande regel in het bestand .htaccess (meestal in de map /httpdocs).

DirectoryIndex bestand.html index.php index.html index.htm

In dit voorbeeld zou bestand.html eerst gelezen worden. Wanneer die niet bestaat, wordt index.php geopend, enzovoorts. De browser gaat nu in volgorde van links naar rechts op zoek naar het bestand.