Home   CMS   Wordpress   Hoe plaats ik een database terug in WordPress?

Hoe plaats ik een database terug in WordPress?

Maak je al gebruik van WordPress, bijvoorbeeld via wordpress.org of een eigen installatie onder een andere domeinnaam? Dan kun je eenvoudig je WordPress-database overzetten naar je nieuwe WordPress-installatie. Hier staan al je bestaande berichten, pagina’s en reacties in.

Je kunt een WordPress-database overzetten met de importfunctie in je nieuwe WordPress-installatie. Maak eerst een export van je huidige WordPress-website. Volg daarna de onderstaande stappen.

1. Log in in het admin-gedeelte van je bestaande WordPress-installatie,
  2. Klik in het menu links op ‘Extra’ en dan op ‘Importeren’,
  3. Maak een keuze uit de beschikbare opties. In dit geval kies je voor ‘WordPress’,
  4. Er moet eerst een plugin geïnstalleerd worden. In de pop-up kies je voor ‘Nu Installeren’. Als de installatieprocedure is afgerond, klik je op ‘Plugin activeren & import uitvoeren’,
  5. Klik op ‘Bestand kiezen’ en selecteer het vanuit WordPress.org of je eigen installatie geëxporteerde bestand,
  6. Klik vervolgens op ‘Bestand uploaden en importeren’ en doorloop de procedure. Je database wordt automatisch geïmporteerd

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk.