Home   CMS   Wordpress   reCAPTCHA instellen in WordPress

reCAPTCHA instellen in WordPress

Om te voorkomen dat een formulier op jouw website wordt misbruikt om spam te versturen is het verstandig om gebruik te maken van reCAPTCHA. Deze spambeveiliging is een initiatief van Google. Je kunt op de website van Google een sitesleutel en een privésleutel aanmaken om voor WordPress reCAPTCHA in te stellen.

Dat kan hier: https://www.google.com/recaptcha/admin

Na inloggen in je Google-account, kun je een sitesleutel en privésleutel aanvragen. Bij “Een nieuwe site registreren” geef je eerst een label op. Kies hier iets herkenbaars.

Je kan kiezen tussen reCAPTCHA v3 en reCAPTCHa v2. Met reCAPTCHA v3 hoeft de gebruiker niks aan te vinken, er verschijnt een badge rechtsonder in beeld waar reCAPTCHA v3 actief is. Met reCAPTCHA v2 moet de gebruiker een aantal afbeeldingen aanklikken die een bepaald voorwerp weergeven. De sleutels die je opvraagt zijn uniek per reCAPTCHA versie.

Geef vervolgens je domeinnaam op, accepteer de voorwaarden en klik op de blauwe knop “Verzenden”.

Google keys aanvragen voor WordPress reCAPTCHA

reCAPTCHA instellen in WordPress

In WordPress kun je gebruik maken van de plugin Simple Google reCAPTCHA. Wanneer je deze plugin installeert kun je vervolgens in je WordPress dashboard in de instellingen van deze plugin de sleutels van Google invullen. Daarmee maak je reCAPTCHA actief op je domein.

Hier vind je de uitleg voor het instellen van reCAPTCHA in Joomla en Sitebuilder.