Home   CMS   Wordpress   Zelf WordPress installeren

Zelf WordPress installeren

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je een website kunt maken. Het is ontstaan als weblog applicatie, waarmee bloggers snel een weblog konden starten. Zelf WordPress installeren is eenvoudig en kan snel.

Inmiddels is WordPress uitgegroeid tot één van de populairste content management systemen ter wereld, mede omdat installeren heel eenvoudig is. Bovendien hebben wij het met de Web Apps nog makkelijker gemaakt!

Installeer WordPress via Web Apps

Je kunt met een paar klikken zelf WordPress installeren vanuit de Web Apps in het Hosting2GO Control Panel.
Ga in het Control Panel naar Web Apps en klik op ‘Nieuwe Applicatie’. In de lijst met beschikbare Web Apps, kies je WordPress door het selectievakje achter de omschrijving aan te vinken. Klik vervolgens op de knop ‘Installeer’ boven de lijst met applicaties.
Vervolgens kun je de doelmap selecteren en geef je het wachtwoord op voor je WordPress installatie. Klik onderaan op ‘OK’ en WordPress wordt automatisch geïnstalleerd. Je kunt nu direct inloggen om je site te bewerken.

Zelf WordPress installeren

Het is ook mogelijk om WordPress zelf te installeren. Volg daarvoor onderstaand stappenplan.

  1. Log in op het Control Panel en maak een database aan.
  2. Download de Nederlandse versie van WordPress op: nl.wordpress.org
  3. Unzip het bestand van WordPress op je computer. Klik daarvoor met de rechter muisknop op de ingepakte map en kies voor uitpakken.
  4. Maak een FTP-verbinding met de server en upload de mappen en bestanden van WordPress (de hele map /wordpress) naar ‘/httpdocs’ op de server.
  5. Open een webbrowser en maak verbinding met www.jouwdomeinnaam.nl/wordpress Er wordt gevraagd een aantal gegevens in te vullen, waaronder de database-gegevens uit stap 1.
  6. Volg de aanwijzingen en wacht tot WordPress de database heeft geconfigureerd.
  7. WordPress is nu geïnstalleerd en bereikbaar via www.jouwdomeinnaam.nl/wordpress

Tip!

Na het installeren van WordPress kun je inloggen door /wp-admin toe te voegen aan de installatiemap. In ons voorbeeld hierboven wordt dat dus http://www.domeinnaam.nl/wordpress/wp-admin

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk.