Home   Sitebuilder   reCAPTCHA instellen in Sitebuilder

reCAPTCHA instellen in Sitebuilder

Om te voorkomen dat een formulier op jouw website wordt misbruikt om spam te versturen is  reCAPTCHA een verplicht onderdeel van je formulier in Sitebuilder. Deze spambeveiliging is een initiatief van Google. Je kunt op de website van Google een site sleutel en een privé sleutel aanmaken voor je domeinnaam.

Dat kan hier: https://www.google.com/recaptcha/admin

Na inloggen in je Google-account, kun je een site sleutel en privé sleutel aanvragen. Bij “Een nieuwe site registreren” geef je eerst een label op. Kies hier iets herkenbaars voor het domein in kwestie.

Je kan kiezen tussen reCAPTCHA v3 en reCAPTCHa v2. Met reCAPTCHA v3 hoeft de gebruiker niks aan te vinken, er verschijnt een badge rechtsonder in beeld waar reCAPTCHA v3 actief is. Met reCAPTCHA v2 verschijnt er een knop met ‘Ik ben geen robot’ die de gebruiker moet aanvinken. De sleutels die je opvraagt zijn uniek per reCAPTCHA versie.

Geef vervolgens je domeinnaam op, accepteer de voorwaarden en klik op de blauwe knop “Verzenden”.

reCAPTCHA instellen in Sitebuilder

In Sitebuilder vul je bij ‘Website-instellingen’ in het tabblad ‘Geavanceerd’ jouw sleutels in. Selecteer eerst het reCAPTCHA type waar je sleutels voor hebt opgevraagd. Plak de codes van de sleutels in de juiste velden, klik op Opslaan en publiceer je website. Vanaf nu wordt je formulier beveiligd.