Home   Control Panel   Databases   Waarom krijg ik geen verbinding met de database?

Waarom krijg ik geen verbinding met de database?

Wanneer je een database hebt aangemaakt via het Control Panel, en jouw script geen verbinding kan maken, kan dat meerdere oorzaken hebben.

In de meeste gevallen komt dat doordat je in jouw script ‘dbx.hosting2go.nl’ hebt opgegeven (waarbij op de plaats van de x een nummer is ingevuld). Onze databases draaien lokaal. Geef daarom als database-host altijd op: ‘localhost’.

Het kan ook zijn dat iemand het wachtwoord van je databasegebruiker heeft aangepast waardoor er geen verbinding meer gemaakt kan worden. Als je een WordPress-site hebt staat er in het wp-config-bestand op je domein ingesteld wat de databasegegevens zijn. Je kunt dan het beste een nieuw wachtwoord instellen voor je database, en deze ook in je wp-config-bestand zetten. Meestal kan je database dan weer verbinding maken.

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk.