Home   Control Panel   Databases   Hoe kan ik een bestaande database uploaden?

Hoe kan ik een bestaande database uploaden?

Bij Hosting2GO kun je gebruik maken van databases. Als je je domeinnaam en website hebt verhuisd, of als je lokaal een website hebt ontwikkeld, moet je de database overzetten. Hiervoor kun je eenvoudig een bestaande database uploaden.

Inloggen database

Je kunt een bestaande database op onze servers plaatsen en gebruiken. Voor het uploaden/plaatsen van een bestaande database volg je onderstaande stappen.

1. Log in op jouw Control Panel en klik bovenin het menu op ‘Webhosting’ en dan ‘Databases’.

2. Klik op de naam van de database waarin je de upload wilt plaatsen en klik daarna op de knop ‘phpMyAdmin’.

Wil je een nieuwe database aanmaken, maar weet je niet hoe? Lees dit artikel.

Database uploaden

3. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in het inlogvenster in en klik op ‘Login’.

4. Klik links in het menu op de database naam.

Database overzicht

5. Kies bovenaan voor ‘Importeren’.

6. Bij ‘Blader op uw eigen pc’ klik je op ‘Bestand kiezen’, selecteer je het back-up-bestand op de PC en klik je op ‘Openen’.

Importeren database

7. Klik onderaan op ‘Start’. Het databasebestand wordt geüpload naar de server. Wanneer dit is voltooid, wordt de melding ‘Import is geslaagd, xxxx queries uitgevoerd’ weergegeven.

Let op!
Vooral bij grotere databases zal het importeren via phpMyAdmin misschien problemen opleveren. Je kunt in dat geval het beste gebruik maken van een applicatie zoals BigDump. Zie voor meer informatie onderstaande link:
http://www.ozerov.de/bigdump/

Na gebruik van BigDump, moet je dit script weer van je hostingpakket verwijderen. Anders loop je het risico dat je site gehackt wordt.