Home   Domeinen   Verhuizen   Domein status ‘Redemption Grace Period’

Domein status ‘Redemption Grace Period’

Alle niet .nl-domeinnamen kunnen de status Redemption Grace Period (RP) krijgen. Een domeinnaam krijgt de RP-status wanneer deze niet wordt verlengd, bijvoorbeeld naar aanleiding van een opzegging. De registratie van de domeinnaam wordt dan aan het einde van de registratieperiode niet met een jaar verlengd.

Het komt geregeld voor dat de eigenaar van de domeinnaam te laat is met het aanvragen van de verhuizing. Om te voorkomen dat de eigenaar de domeinnaam dan direct kwijt is, is de Redemption Grace Period in het leven geroepen. Gedurende deze periode, die 30 dagen duurt, kan de domeinnaam niet actief gebruikt worden, maar kan deze ook niet opnieuw geregistreerd worden.

Belangrijke informatie over Redemption Grace Period

De RP gaat 30 dagen na de eigen Grace Period die onze leverancier Joker hanteert in. De nameservers worden in deze eigen Grace Period automatisch gewijzigd naar not-renewed.joker.com, waaraan de status van de domeinnaam eveneens is af te lezen. Bij andere leveranciers kan een andere regeling gelden.

De actuele registrar/hoster (aangesloten bij Joker) kan een domeinnaam, die de status Redemption Period heeft, nog wel ‘reanimeren’. Deze optie is helaas wel kostbaar. Dit komt door additionele registratiekosten, en nogal wat extra handmatig werk. De kosten bedragen ongeveer 150 euro. Indien je tegen dit probleem aanloopt, kun je bij onze helpdeskmedewerkers terecht voor meer informatie.

Na de 30 dagen Redemption Period zal de domeinnaam een andere status krijgen; Pending Delete. Deze periode duurt vijf dagen, en gedurende deze periode kan geen enkele wijziging voor de betreffende domeinnaam worden doorgevoerd. Op dag zes wordt de domeinnaam vrijgegeven en kan deze op de gebruikelijke wijze worden geregistreerd. Om domeinkapers tegen te werken wordt het exacte tijdstip van vrijgave nooit bekendgemaakt.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze helpdesk.