Home   E-mail   Foutmeldingen   Waarom krijg ik Error 553 bij e-mail?

Waarom krijg ik Error 553 bij e-mail?

De error ‘553 sorry, that domain isn’t in my list of allowed rcpthosts’ wordt in je mailprogramma weergegeven op het moment dat de logintijd verstreken is.

Wanneer je gebruik maakt van POP3 en met jouw mailprogramma e-mail ophaalt, log je in op de mailserver. De verzendende server staat daarna toe om gedurende twintig minuten ná het inloggen e-mail te verzenden. Wanneer het langer duurt om een bericht te typen, verloopt de sessie met de error-melding ‘553 sorry, that domain isn’t in my list of allowed rcpthosts’ als gevolg. Je moet dan eerst opnieuw e-mail ophalen voordat je weer e-mail kunt gaan versturen.

Om te voorkomen dat je dit steeds moet doen, kun je jouw mailprogramma zo instellen dat deze regelmatig (bijvoorbeeld elk kwartier) de nieuwe e-mail automatisch ophaalt. Je blijft dan altijd ingelogd op de mailserver van Hosting2GO waardoor je ook van de verzendende server gebruik kunt blijven maken.

Mocht je het zelf niet op kunnen lossen, neem dan contact op met onze helpdesk.