Home   Het CP   Database

Database

In het databaseoverzicht zie je alle databases staan die actief zijn op jouw hostingpakket.

Database aanmaken
Een database maak je aan door in het Control Panel boven in het menu op ‘Databases’ te klikken. Vervolgens klik je op ‘Nieuwe database’.

Vul een databasenaam, een database-gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord in. Met de database-gebruikersnaam en het wachtwoord kun je inloggen op de database.

Inloggen op een database/phpMyAdmin
Inloggen op de database kan door in het databaseoverzicht op een database te klikken. Vervolgens klik je op de knop ‘phpMyAdmin’. Wil je inloggen op een database zonder eerst in te loggen op het Control Panel, gebruik dan onderstaande URL:

https://XX.sslprotected.nl/phpmyadmin

In de URL vervang je ‘XX’ door het servernummer waar jouw hostingpakket op staat.

Een back-up van een database maken
Wil je een back-up van een database maken, raadpleeg dan dit artikel op onze website (vanaf stap 4): Hoe maak ik een database back-up?