Home   Het CP   E-mailadressen beheren

E-mailadressen beheren

In het adressenoverzicht zie je een overzicht van alle e-mailadressen die op jouw hostingpakket actief zijn. Door op een e-mailadres te klikken krijg je toegang tot meerdere instelmogelijkheden.

Automatisch antwoorden

Door op de knop ‘Automatisch antwoorden’ te klikken kun je een autoresponder instellen. Handig wanneer je bijvoorbeeld een tijdje op vakantie gaat. Je kunt er daarbij voor kiezen of je alle berichten die op het e-mailadres binnenkomen wil laten doorsturen naar een ander e-mailadres. Dit kan handig zijn wanneer je een nieuw e-mailadres in gebruik hebt genomen, en het ‘oude’ na een tijdje wil sluiten.

SpamAssassin

SpamAssassin is het standaard spamfilter. Je kunt het spamfilter ‘losser’ of ‘strenger’ instellen door het aantal ‘hits’ te verlagen of verhogen. Hoe lager het aantal hits, hoe strenger het spamfilter staat ingesteld. De standaard waarde is 7.

Actie: je kunt kiezen of een spambericht gemarkeerd wordt of direct wordt verwijderd.
Onderwerp voorvoegsel gebruiken: je kunt het onderwerp van een spambericht laten markeren met een voorvoegsel.
Onderwerp voorvoegsel: stel eventueel het voorvoegsel in voor het onderwerp van spamberichten.
Whitelist: door een e-mailadres of domeinnaam toe te voegen aan de whitelist zullen berichten hiervan nooit als spam gemarkeerd worden. Je voegt alle e-mailadressen van een domeinnaam toe door een sterretje als e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld *@voedingscoachsofie.nl.
Blacklist: door een e-mailadres of domeinnaam toe te voegen aan de blacklist worden alle berichten gemarkeerd of verwijderd, afhankelijk van de instelling die je hebt gekozen onder ‘Actie’. Ook hier kun je alle e-mailadressen op een domeinnaam toevoegen door een sterretje als e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld *@voedingscoachsofie.nl

Alias

Je kunt hier meerdere aliassen voor een e-mailadres toevoegen. Een alias is een variatie op jouw e-mailadres waar mensen jouw e-mailadres op kunnen bereiken. Handig wanneer je bijvoorbeeld een naam hebt die nog wel eens verkeerd wordt gespeld, zoals ‘Raymund’. Met een alias voorkom je dat je meerdere mailboxen moet beheren.

Doorsturen

Alle berichten die op jouw e-mailadres binnenkomen kun je met deze optie laten doorsturen naar één of meerdere e-mailadressen.