Home   SSL   Installeren   Hoe gebruik je Magento SSL voor je website?

Hoe gebruik je Magento SSL voor je website?

Het is mogelijk om Magento SSL te gebruiken voor je webshop in Magento. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

LET OP: Magento 2 vereist SSH toegang en is bij ons daarom niet te gebruiken. Op Magento 1.9 leveren we geen support.

Gebruik je Magento voor je webshop en heb je een SSL-certificaat geactiveerd? Dan moet je in Magento nog wat wijzigingen doorvoeren, zodat je shop daadwerkelijk beveiligd is met SSL.

HTTPS of Secure HTTP is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een browser en jouw site veilig is. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers moeilijker wordt om de verbinding af te luisteren.

Magento SSL instellen (HTTPS)

Begin met te controleren of er op jouw hostingpakket een SSL-certificaat is geïnstalleerd. Met behulp van de website SSLcheck kun je controleren of er op jouw hostingpakket een SSL-certificaat actief is. Is er al een SSL-certificaat geïnstalleerd op jouw hostingpakket, dan kun je starten met het volgen van onderstaand stappenplan. Met dit stappenplan kun je SSL instellen in jouw Magento-installatie.

Geeft de website SSLcheck aan dat er (nog) geen SSL-certificaat is geïnstalleerd, dan kun je deze aanvragen via het Control Panel door op de knop ‘SSL Support’ te klikken. Gebruik je een Premium hostingpakket, dan kun je deze knop meteen gebruiken.

Gebruik je een regulier hostingpakket, dan kan het zijn dat wij SSL eerst voor je moeten activeren op jouw hostingpakket. Je kunt hier jouw SSL-certificaat aanvragen.

Activeren SSL-certificaat mislukt?

Nadat je via het Control Panel een SSL-certificaat hebt aangevraagd, wordt het certificaat gecontroleerd. Sectigo zal daarvoor een verificatiebestand op jouw hostingpakket proberen te benaderen.

Duurt het langer dan 24 uur voordat jouw SSL-certificaat voor Magento is geïnstalleerd, dan kan het zo zijn dat een onderdeel van de website de verbinding tegenhoudt. Neem dan contact met ons op via de helpdesk.

Stappenplan

Zowel voor een bestaande website als voor een nieuwe Magento installatie is het nodig om de URL van je website in Magento te wijzigen van HTTP naar HTTPS. Log daarvoor eerst in op de backend van Magento.

Bovenaan klik je in het menu op ‘Systeem’ en vervolgens op ‘Configuratie’. Onder het kopje ‘Algemeen op Web’ kies je daarna voor ‘Veilig’. Hier vind je de mogelijkheid om de URL aan te passen.

Wijzig bij ‘Basis-URL’ het adres naar https://jouwdomeinnaam.nl

Schakel bij ‘Gebruik veilige URL’ en ‘Gebruik veilige URL’s in admin’ de optie ‘Ja’ in en klik rechtsboven op ‘Configuratie opslaan’.

Tot slot

Vergeet niet om jouwwebsite.nl in bovenstaand voorbeeld te wijzigen in je eigen domeinnaam. Je kunt desgewenst ook www. gebruiken in je domeinnaam.

Met deze kleine aanpassingen is Magento SSL direct voor je hele website ingeschakeld, inclusief het admin-gedeelte van Magento.

Nog geen SSL-certificaat?

Heb je nog geen SSL geïnstalleerd op jouw Webhosting-pakket? Maak dan nu nog jouw website snel veilig met HTTPS, zonder administratieve rompslomp en bescherm (privacygevoelige) gegevens.

Heb je al een Webhosting-pakket? Upgrade dan direct met SSL.