Home   CMS   Drupal   Hoe gebruik je Drupal SSL voor je website?

Hoe gebruik je Drupal SSL voor je website?

Het is mogelijk om SSL te gebruiken voor je Drupal-website. In dit artikel leggen we uit hoe je Drupal SSL kunt instellen.

Gebruik je Drupal voor het maken van je website en heb je een SSL-certificaat geactiveerd? Dan moet je via het htaccess-bestand wat wijzigingen doorvoeren, zodat je site daadwerkelijk beveiligd is met SSL.

HTTPS, of Secure HTTP, is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een browser en jouw site veilig is. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers moeilijker wordt om de verbinding af te luisteren.

Drupal SSL instellen (HTTPS)

Controleer eerst of er een SSL-certificaat op jouw hostingpakket is aangevraagd en geactiveerd. Via de website SSLcheck kun je testen of er een SSL-certificaat op jouw hostingpakket actief is. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen, zodat SSL direct voor je site werkt. Je kunt de instellingen natuurlijk ook wijzigen voordat het certificaat actief is, maar dan kan het zo zijn dat je site tijdelijk niet bereikbaar is.

Is er geen SSL-certificaat geïnstalleerd, dan kun je deze activeren via het Control Panel door in het dashboard onder SSL op de knop ‘Bestellen’ te klikken. Gebruik je een Premium hostingpakket, dan kun je je SSL-certificaat meteen aanvragen via Webhosting > SSL.

Gebruik je een regulier hostingpakket, dan kan het zijn dat je SSL eerst door ons dient te laten activeren op jouw pakket. Hier kun je jouw SSL-certificaat aanvragen.

Activeren SSL-certificaat mislukt?

Nadat je het SSL-certificaat hebt aangevraagd via het Control Panel, wordt het certificaat gecontroleerd. Sectigo zal daarvoor een verificatiebestand op je hostingpakket benaderen.

Als het langer dan 24 uur duurt voordat je SSL-certificaat voor Drupal is geactiveerd, dan kan het zo zijn dat een onderdeel van de website de verbinding tegenhoudt. Neem in dat geval contact met ons op via de helpdesk.

Zowel voor een bestaande website als voor een nieuwe Drupal-installatie is het nodig om de URL van je website te wijzigen van HTTP naar HTTPS. In tegenstelling tot veel andere content management systemen moet je dat bij Drupal niet doen via de backend van Drupal.

Voor een Drupal website voeg je onderstaande code toe aan het bestand met de naam .htaccess

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.uwdomeinnaam\.nl|uwdomeinnaam\.nl)$ [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://uwdomeinnaam.nl/$1 [R=301,L]

Je kunt deze code bijvoorbeeld toevoegen via de bestandseditor in Filemanager in het Control Panel van je hostingpakket bij ons. Met deze kleine aanpassing is Drupal SSL direct voor je hele website ingeschakeld. Als er nog geen .htaccess bestand is kun je zelf een bestand aanmaken met deze naam en de code daarin plakken.

Nog geen SSL-certificaat?

Heb je nog geen SSL geïnstalleerd op jouw Webhosting-pakket? Maak dan nu nog jouw website veilig met HTTPS, zonder administratieve rompslomp en bescherm (privacygevoelige) gegevens.

Heb je al een Webhosting-pakket? Upgrade dan direct met SSL.