Home   Het CP   Wat doet SSL en wat kan ik er mee?

Wat doet SSL en wat kan ik er mee?

Een SSL-certificaat beveiligt de verbinding tussen een bezoeker en jouw website (onze server). Het versleutelt de data die over en weer tussen bezoeker en server wordt gezonden, zodat deze (nog) moeilijker te onderscheppen is. Deze beveiliging is verplicht voor alle websites die persoonsgegevens verwerken. Dit is al het geval bij een contactformulier of een aanmeldmogelijkheid voor nieuwsbrieven.

Een website, die voorzien is van een SSL-certificaat, herken je aan https://, het slotje en/of een groene balk in de adresbalk van de browser.

Een SSL-certificaat zorgt voor een vertrouwd gevoel bij jouw bezoekers. Bovendien worden websites die deze encryptie gebruiken, door zoekmachines beter gewaardeerd en krijgen een voorkeursbehandeling in de zoekresultaten.

Een SSL-certificaat aanvragen
In het Control Panel wordt weergegeven of er een SSL-certificaat actief is op jouw hostingpakket. Is deze nog niet actief, maar heb je SSL laten activeren of ben je in het bezit van een Premium hostingpakket, dan kun je de aanvraag van het SSL-certificaat starten via jouw Control Panel.

Heb je SSL nog niet laten activeren en wil je hier graag gebruik van maken, dan kun je dit aanvragen door het in het Control Panel of via de helpdesk te bestellen.