Wat wil je precies weten?

Op elke vraag hebben wij een antwoord.
Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruik de pijlen om omhoog en omlaag te gaan naar de gewenste pagina. Touch-apparaat gebruikers, bewegen door aanraking of met veegbewegingen.
Home   SSL   Algemeen   Waarom SSL gebruiken?

Waarom SSL gebruiken?

SSL zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw website en de browser van je bezoeker veilig is versleuteld. Voor sommige websites is dit zelfs verplicht.

Je kent ongetwijfeld de spam in slecht Nederlands waarbij je gevraagd wordt om in te loggen bij een bank, omdat anders je rekeningnummer geblokkeerd wordt.

Dat bericht is natuurlijk onzin, maar stel dat de mail in eerste instantie toch authentiek lijkt. Je klikt op de link en komt op een website terecht die er exact zo uitziet als die van jouw bank.

Is de website niet beveiligd met een SSL-certificaat, dan kun je het best maar meteen het venster sluiten. Is er wel een certificaat? Doordat de eigenaar van een website is gevalideerd, kun je met het SSL-certificaat makkelijk zelf bepalen of je met de juiste website bent verbonden.

SSL zorgt voor validatie van de site-eigenaar

Deze validatie maakt het mogelijk om te zien of je ook daadwerkelijk de website van je eigen bank bekijkt, en niet een schimmige phishing website. Dit is eigenlijk een heel passieve manier waarop een certificaat voor een veiliger internet kan zorgen.

Het certificaat is daarnaast een bewijs voor jouw website dat je geverifieerd bent en dat dit dus erkend is. Je website straalt vertrouwen uit met een SSL-certificaat.

Actieve beveiliging met een SSL certificaat

De belangrijkste motivatie om SSL te gebruiken is de actieve functie van SSL; het gecodeerd verzenden van gevoelige informatie via het internet. Zo zorg je er voor dat alleen de ontvanger waarvoor het bestemd is, het kan lezen.

Dit is belangrijk omdat informatie, die je via internet verzendt, door verschillende servers wordt doorgezonden om van de verzender naar de ontvanger te komen. Elke server of computer tussen de zender en de ontvanger kan het bericht lezen, zoals wachtwoorden, creditcardnummers en andere gevoelige informatie.

Als je een SSL certificaat gebruikt, wordt de informatie versleuteld verzonden. Alleen de daadwerkelijke ontvanger van jouw informatie kan het bericht decoderen en vervolgens de informatie lezen of verwerken. Dit beschermt je tegen hackers en identiteitsdiefstal.

SSL verplicht voor websites

Heb je een website waarbij je gevoelige data verwerkt, zoals in het bestelproces van een webshop, dan heb je te maken met de Wet algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarin staat onder meer dat jij, als beheerder van de persoonsgegevens van je klanten, verantwoordelijk bent voor het beveiligen van deze gegevens.

Daarom is het gebruik van een SSL-certificaat voor de verwerking van die gegevens voor webshops verplicht. Dit geldt overigens ook voor een eenvoudig contactformulier waarbij persoonsgegevens worden verzameld.

SSL-beveiliging activeren op bestaande webhosting

Het activeren van SSL-beveiliging op jouw Webhosting-pakket kan eenvoudig en snel via het Control Panel. Voor 24,95 euro per jaar inclusief BTW regelen wij zonder rompslomp voor jou de aanvraag en activatie.

Klik hier om SSL te activeren op jouw hostingpakket