Home   SSL   SSL-certificaat

SSL-certificaat

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw website en de browser van je bezoeker veilig is versleuteld. Voor sommige websites is dit zelfs verplicht. De belangrijkste motivatie om SSL te gebruiken is de actieve functie van SSL: het gecodeerd verzenden van gevoelige informatie via het internet.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is de standaard technologie voor het maken van een beveiligde verbinding tussen websites en browsers.

Het beveiligen van de verbinding tussen je website en je bezoekers zorgt ervoor dat alle gegevens, die tussen de server en de browser worden verzonden, integraal worden verstuurd en bovendien privé blijven. SSL is een standaard die door miljoenen websites wordt gebruikt voor het beveiligen van het online uitwisselen van gegevens met hun bezoekers.

Welke SSL-certificaten bieden we aan?

Als je in SSL-certificaat aan wil schaffen kun je kiezen uit twee verschillende certificaten:

• Standaard SSL – 24,95 per jaar
  • Wildcard SSL – 79,95 per jaar

Wildcard SSL is vooral handig als je ook subdomeinen hebt die je wil beveiligen met een SSL-certificaat. Een standaard SSL-certificaat werkt namelijk niet voor je subdomeinen, enkel voor je hoofddomein. Heb je geen subdomeinen? Dan heb je voldoende aan een standaard SSL-certificaat.

SSL-certificaat bestellen

Je kunt een SSL-certificaat via het Control Panel bestellen, of een ticket sturen via de helpdesk zodat wij deze voor je kunnen activeren. Vergeet dan niet aan te geven welk SSL-certificaat je wil bestellen. Je zal dan een betaalverzoek ontvangen waarbij het certificaat na activering meteen voor je domein wordt geactiveerd. Binnen 48 uur kun je het certificaat voor je domein configureren.

SSL-certificaat configureren

Nadat je een SSL-certificaat besteld hebt moet het certificaat nog activeren voor je domein. Dit doe je in het Control Panel onder SSL. Binnen 48 uur nadat je op deze knop gedrukt hebt zal het certificaat actief zijn voor je domein. Wanneer het actief is kun je je SSL-certificaat configureren voor je domein.

Voor diverse systemen hebben we hier een handleiding voor: