Home   Webhosting   FTP(S)   Waarom is mijn FTP-verbinding traag?

Waarom is mijn FTP-verbinding traag?

Wanneer je FTP-verbinding met onze server traag is, houdt dat doorgaans in dat je gebruik maakt van een verkeerd ingestelde router of firewall.

Om dit probleem op te lossen, kun je in jouw FTP-programma meestal schakelen tussen de zogenaamde PORT en PASV mode. In bijna alle gevallen lost dit de problemen op.

Ook een virusscanner of firewall op de PC of in het netwerk (router) kan soms de verbinding ‘knijpen’. Schakel deze opties tijdelijk uit om te bekijken of het probleem hiermee is opgelost. Als dat zo is, moet je in de instellingen aangeven dat FTP-verkeer is toegestaan.