Home   Webhosting   FTP(S)   Hoe maak ik verbinding via FTPS?

Hoe maak ik verbinding via FTPS?

Wanneer je bij ons hosting hebt besteld, krijg je van ons inloggegevens voor het Control Panel en voor FTP. De inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam, een wachtwoord en een serveradres (de locatie van je hostingpakket bij ons).

Met de FTP-gegevens die je van ons hebt ontvangen kun je ook simpel een FTPS-verbinding maken, de “s” in FTPS staat voor SSL; maak altijd verbinding met het server adres dat er als volgt zal uitzien serverxxx.hosting2go.nl (xx is dan het servernummer)
Onze FTP-servers zullen altijd de voorkeur geven aan SSL (versleuteld) verkeer, wanneer er iets misgaat met het tot stand brengen van een versleutelde verbinding zal de server altijd terugvallen op een normale verbinding.

Verbinding maken via FTPS in CoreFTP

Maak je gebruik van CoreFTP, neem dan de instellingen in de onderstaande lijst en/of afbeelding over om via FTPS-verbinding te kunnen maken met jouw hostingpakket.

• Host/IP/URL: Serverxx.hosting2go.nl waarbij je xx vervangt door het servernummer waar jouw hostingpakket op staat
  • Port: 21
  • PASV: aan (zorg dat het ‘vinkje’ vet gedrukt is)

Na het verbinden krijg je een certificaatmelding te zien. Klik op ‘Always accept’.

Verbinding maken via FTPS in FileZilla

In FileZilla hoef je enkel een hostnaam, gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om via FTPS verbinding te maken. Het programma vult alle overige instellingen zelf aan.

Is normale FTP onveilig?

Bij een normale FTP verbindingen worden je bestanden onversleuteld over het internet verzonden, iemand die de mogelijkheid heeft om dat verkeer op te vangen kan het dus gewoon lezen. Denk aan een internetprovider of aan een beheerder van een gratis wifi hotspot.
Het is een kleine moeite om in je FTP-programma SSL aan te vinken voor je verbinding, met SSL aan zit je altijd veiliger.

FTPS vs SFTP

Wij bieden alleen de SSL versie van FTP en niet de SSH versie van FTP. SSH is zoals je wellicht weet nergens in onze omgeving beschikbaar. We overwegen overigens deze optie wel ooit te gaan toevoegen.