Home   Webhosting   FTP(S)   Hoe kan ik mijn FTP-wachtwoord wijzigen?

Hoe kan ik mijn FTP-wachtwoord wijzigen?

Soms kan het noodzakelijk zijn om je FTP-wachtwoord te wijzigen. Je kunt dit eenvoudig zelf doen via het Control Panel.

Wil je het wachtwoord voor FTP wijzigen? Hieronder vind je de stappen die je daarvoor moet doorlopen. Zorg altijd voor een veilig wachtwoord. Dit bestaat standaard uit cijfers, letters (zowel hoofdletters als kleine letters) en een bijzonder teken zoals een streepje, hekje, underscore of uitroepteken.

1. Log in op het Control Panel van je domeinnaam.
  2. Klik op Webhosting en dan op (Sub)domeinen.
  3. Kies het subdomein waarvoor je het FTP-wachtwoord wilt wijzigen.
  4. Je vult je nieuwe wachtwoord twee keer in. Eerst bij ‘FTP wachtwoord’ en daarna nog een keer bij ‘FTP Wachtwoord herhalen’. Bij het eerste veld kun je op het slotje klikken om automatisch een veilig wachtwoord te genereren.
  5. Klik rechts onderaan op ‘Opslaan’ om de wijziging op te slaan. Je nieuwe FTP-wachtwoord is ingesteld.