Home   Webhosting   Website   Disqus installeren op je website

Disqus installeren op je website

Reacties toestaan op je website kan op meerdere manieren. Disqus is een veilige manier en maakt het bijhouden van reacties bovendien heel makkelijk.

Met Disqus behoort spam tot het verleden en worden alleen reacties geplaatst van mensen die zich geverifieerd hebben. Daardoor is het gebruik van Disqus erg populair. Je hoeft niet meer eindeloos spam-reacties te verwijderen. Bovendien kun je bepaalde woorden blokkeren, moderators aanstellen en een blacklist bijhouden van mensen waarvan je liever geen reacties op je site hebt.

Om Disqus te kunnen gebruiken op je website, moet je eerst een account aanmaken. Je kunt daarbij gebruik maken van een bestaand profiel op social media, maar je kunt ook een account aanmaken met je mailadres. Geef je naam, e-mailadres en wachtwoord op en klik op ‘Sign Up’.

Met Disqus kun je interessante discussies op andere websites volgen. In de volgende stap kun je aangeven welke interessegebieden je graag wilt volgen. Wij willen nu alleen Disqus op onze website activeren en slaan die stappen over. Je kunt rechtsboven direct op het tandwieltje klikken. Er verschijnt een pull-down menu. Kies dan voor ‘Add Disqus To Site’.

Geef je websiteprofiel op. Dit is de naam van je website. Er wordt automatisch een Disqus inlog-URL gegenereerd. Deze kun je later nog aanpassen naar iets dat je makkelijker kunt onthouden. De gewenste URL mag dan uiteraard nog niet in gebruik zijn. Kies vervolgens de categorie waarin je website valt en klik rechtsonder op ‘Finish registration’.

De volgende pagina geeft je de mogelijkheid om het platform te kiezen waarin je website is gemaakt. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor WordPress, waarna je uitleg krijgt hoe je de Disqus-plugin kunt installeren.

Kies je voor ‘Universal code’ dan krijg je de codes te zien die je kunt toevoegen aan de HTML-code van je websitepagina’s.