Home   Webhosting   Website   Hoofdlettergevoeligheid van je hostingpakket

Hoofdlettergevoeligheid van je hostingpakket

Je hostingpakket is hoofdlettergevoelig. Dat heeft te maken met het feit dat wij met Linux-servers werken, die hoofdlettergevoelig zijn. Dat wil zeggen dat het verschil maakt of een bestandsnaam met een hoofdletter geschreven is of met een kleine letter. Heb je bijvoorbeeld een verwijzing in je webpagina of script staan naar de map ‘foto’ en de map heet op de server ‘Foto’, dan zal het niet werken.

Er zijn twee mogelijke oplossingen; pas de verwijzing aan, of pas de bestands- of mapnaam aan. Wij adviseren echter om altijd gebruik te maken van kleine letters, dat voorkomt problemen.