Home   E-mail   E-mail instellen   Hoe kan ik een autoresponder instellen?

Hoe kan ik een autoresponder instellen?

Ben je voor een bepaalde periode niet in staat om je e-mail te checken? Stel dan een autoresponder in. Iemand die jou een e-mail stuurt krijgt dan een geautomatiseerd bericht retour met daarin de boodschap die jij instelt.

Een autoresponder kun je binnen jouw Control Panel instellen op een e-mailadres.

Login in het Control Panel en klik boven in het menu op ‘E-mail’. Je zit dan meteen al in het tabblad ‘E-mailadressen’. Klik hier op het e-mailadres waar je een autoresponder voor wilt instellen.

Open ‘Automatische antwoorden’ door erop te klikken. Klik op het schuifje om de autoresponder in te schakelen. Vul de velden in en klik rechtsonder op ‘Opslaan’ om dit in te stellen en actief te maken:

Autoresponder instellen

Onderwerp: het onderwerp dat aan het automatische retour-bericht wordt meegegeven

Doorsturen naar (optioneel): berichten die naar het e-mailadres verzonden worden wel of niet doorsturen naar een ander e-mailadres.

Keren per dag: hiermee stel je in hoe vaak er op één dag door de autoresponder gereageerd mag worden op een specifiek e-mailadres. Stel je dit in op 10, dan kan een persoon tot 10 keer het autoresponder-bericht ontvangen op het moment dat hij of zij jou 10 of meer berichten stuurt.

Einddatum: hiermee stel je in tot welke datum de autoresponder verzonden moet worden

Inhoudstype: platte tekst of HTML. Kies je voor HTML dan kun je HTML-code verwerken in het bericht.

Bericht: hier plaats je het bericht dat mensen retour krijgen bij het mailen naar het e-mailadres.