Home   Administratie   Gegevens   Ik wil een domein overdragen

Ik wil een domein overdragen

Het is mogelijk om je domeinnaam over te dragen aan een andere gebruiker. Samen met de persoon die je domein overneemt vul je daarvoor het formulier ‘Wijziging Contractant’ in. Zorg dat het formulier volledig is ingevuld en ondertekend. Samen met een kopie van de legitimatie van jezelf als huidige eigenaar en van de persoon die het beheer van het domein overneemt, stuur je het formulier per post naar ons toe. De adresgegevens vind je op het formulier.

Alleen een formulier dat volledig is ingevuld en voorzien van alle gevraagde legitimatiedocumenten kunnen we verwerken. Zodra we de wijziging hebben doorgevoerd, krijgt de nieuwe eigenaar daar per e-mail bericht over. Ook jij als huidige eigenaar krijgt van ons nog een bevestiging wanneer we een overdrachtsformulier hebben ontvangen.

Overlijden

Wil je een domeinnaam overnemen van iemand die is overleden? Dat is mogelijk. Er zijn dan een paar opties.

Contractant wijzigen bij overlijden

Als de diensten bij ons op naam staan van de overledene, dan moeten alle nabestaanden toestemming geven voor een overdracht. Dit kan geregeld worden via een notaris. De notaris kan de juiste gegevens verstrekken voor de toestemming van de overdracht.

Contract op naam van organisatie

Staan de diensten bij ons op naam van een organisatie (bedrijf, vereniging, stichting, enz.), dan is de overdracht eenvoudiger. Je kunt in dat geval volstaan met het formulier ‘Wijziging Contractant’.

Vul zelf de gegevens van de huidige eigenaar zo volledig mogelijk in, samen met de gegevens van jou als nieuwe eigenaar. Voeg een kopie van je legitimatie toe en een kopie van de overlijdensakte van de huidige contactpersoon. Als de contactpersoon voor de organisatie bij de KVK geregistreerd was, kun je ook een uitschrijfbewijs meesturen.

Stuur de documenten naar het adres dat op het formulier staat. We informeren je per e-mail zodra wij de documenten hebben ontvangen.

Kom je niet uit het overdragen van een domein? Neem dan contact op met onze helpdesk.