Home   Domeinen   Registreren   Hoe lang duurt het activeren van mijn domeinnaam?

Hoe lang duurt het activeren van mijn domeinnaam?

Als je net een domeinnaam of hostingpakket hebt besteld, dan wil je natuurlijk snel aan de slag. Een nieuwe domeinnaam (dus geen verhuizing) activeren gebeurt in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur vanaf het moment dat het hostingpakket is aangemaakt (en je dus de inloggegevens van dat pakket hebt ontvangen).

Incidenteel kan het langer duren. Je krijgt altijd per e-mail bericht zodra de domeinnaam volledig actief en werkend is op onze servers.

Voor een domeinnaam die naar ons toe wordt verhuisd, zijn we afhankelijk van meerdere factoren. Bij .nl-domeinnamen wordt de verhuizing direct in gang gezet zodra we de SIDN-verhuistoken (verhuiscode) hebben ontvangen. Een .nl-domeinnaam is dan meestal binnen twee uur verhuisd.

Heb je een ander type domeinnaam, bijvoorbeeld .com of .eu? Dan geef je aan ons de AUTH-ID door waarna wij de aanvraag voor je in gang zetten. Per e-mail ontvang je een of twee verhuismailtjes van onze leverancier waarin je wordt gevraagd de verhuizing goed te keuren. Nadat je via de link in zo’n mailtje de aanvraag hebt ‘goedgekeurd’ zal de verhuizing binnen 2 tot 5 dagen zijn afgerond.

Mocht je tegen een probleem aan lopen met het activeren van je domeinnaam, neem dan contact op met onze helpdesk.