Home   E-mail   E-mail instellen   Hoe kan ik mailgroepen aanmaken?

Hoe kan ik mailgroepen aanmaken?

Wanneer je een inkomend e-mailbericht wilt laten afleveren bij meerdere ontvangers, dan kun je hiervoor een mailgroep aanmaken. Dit kan handig zijn voor clubs en verenigingen die bijvoorbeeld met één mailadres (bijvoorbeeld een bestuur@-mailadres) meteen alle bestuursleden willen bereiken.

Er zijn twee manieren om een mailgroep aan te maken: meerdere ontvangers koppelen aan een mailbox of een aparte mailgroep aanmaken.

Meerdere ontvangers koppelen aan een mailbox

Een mailbox kan meerdere ontvangers hebben. Ga hiervoor in je Control Panel naar ‘E-mail’. Kies hier het e-mailadres waarbij je mail naar meerdere adressen wil verzenden. Klik op de knop ‘Doorsturen’. Je kan hier meerdere e-mailadressen invullen. De mail wordt nu opgeslagen op onze server en doorgestuurd naar de andere ontvangers.

Een aparte mailgroep aanmaken

Wil je mail alleen doorsturen naar meerdere e-mailadressen dan kan je een apart e-mailadres aanmaken. Ga hiervoor naar ‘E-mail’ en kies ‘E-mailgroepen’. Hier maak je een nieuw e-mailadres aan via de knop ‘Nieuw account aanmaken’. Heb je het e-mailadres aangemaakt, dan kan je deze selecteren. Klik vervolgens op ‘Doorsturen’. Hier kan je e-mailadressen toevoegen.

E-mail verstuurd naar een mailgroep wordt niet opgeslagen op onze server en wordt alleen doorgestuurd naar de ledenlijst.