Home   E-mail   Spam   Veel spam ontvangen

Veel spam ontvangen

Ontvang je veel spam? Dan kun je het SpamAssassin spamfilter in het Control Panel zelf activeren of bijstellen. Je vindt SpamAssassin onder ‘E-mail’ en kies dan het juiste e-mailadres. Via de knop ‘SpamAssassin’ kan je de instellingen van het filter beheren.

Om het filter strenger te laten controleren op spam, kun je bij de eigenschappen het aantal hits (standaard staat dit op 7) omlaag brengen.

Doe dit altijd in stappen en bekijk eerst het effect, voordat je besluit om spam direct te laten verwijderen. Als het filter op de ingestelde stand naar verwachting werkt, kun je besluiten om spam direct te laten verwijderen. Zo ben je er zeker van dat ‘goede’ e-mail niet per ongeluk wordt gewist.

95% mailverkeer is spam

Inmiddels is ruim 95% van al het e-mailverkeer spam. Helemaal voorkomen is daardoor helaas niet mogelijk. Spammers proberen verder natuurlijk zoveel mogelijk manieren uit om spamfilters voor de gek te houden. Als je pas net een e-mailadres hebt aangemaakt, kan het zo zijn dat het filter je mailgedrag nog niet doorheeft. Het filter leert namelijk sneller naarmate je meer e-mail ontvangt. Het moet dus eerst een beetje op stoom komen.

Je kunt in het Control Panel bij de instellingen van het spamfilter verder nog blacklists aanmaken van mailadressen waarvan je geen mail meer wilt ontvangen. Je kunt daarbij ook mail van een compleet domein blokkeren door gebruik te maken van *@domeinnaam.nl of *@*.br om bijvoorbeeld alle mail afkomstig van .br-domeinnamen tegen te houden.

We adviseren je om de instellingen na een wijziging een tijdje niet te wijzigen, want dan kan het zo zijn dat het filter opnieuw moet bepalen wat wel en niet doorgelaten moet worden. Houd de instellingen nu dus minstens acht weken aan om het effect te bekijken.

Als je SpamAssassin al had aangezet en nu weer meer spam krijgt, controleer dan of SpamAssassin nog aanstaat. Dat doe je in het Control Panel. Klik op ‘E-mail’, en daarna op het e-mailadres waarvoor je de instelling wilt activeren. Is het schuifje bovenaan groen? Dan staat SpamAssassin aan.

Uitgebreide Spamfilter

We bieden ook een hardwarematige spamoplossing aan. Dit Spamfilter staat continue in verbinding met internationale spamdefinitielijsten en blacklists. Dit filter houdt minimaal 98% van de ongewenste mail tegen.