Home   E-mail   Spam   Wat is het verschil tussen SpamAssassin en het uitgebreide Spamfilter?

Wat is het verschil tussen SpamAssassin en het uitgebreide Spamfilter?

Bij Hosting2GO kun je gebruik maken van twee verschillende spamfilters: SpamAssassin en ons geavanceerde uitgebreide Spamfilter.

SpamAssassin in het Control Panel

SpamAssassin is een softwarematig spamfilter dat actief is binnen je Control Panel. Dit filter weet bij eerste activatie nog nauwelijks wat wel en geen spam is. Voor accurate spamfiltering moet dit filter eerst e-mail ontvangen en leren wat spam is.

SpamAssassin leert per e-mailadres apart wat spam is. Dat is meer werk om bij te houden, maar geeft wel meer vrijheid. Wat de één voor spam aanziet, kan voor een ander gewenste mail zijn.

Doordat het filter eerst moet aanleren wat spam is, duurt het langer voordat het filter optimaal werkt. Het filter werkt niet met een standaard definitie-lijst.

Uitgebreide Spamfilter

Het uitgebreide Spamfilter is een hardwarematig spamfilter. Een aparte server screent de binnengekomen mail op spam en houdt deze, nog voor het je hostingpakket bereikt, tegen. Bovendien werkt het direct vanaf het moment van activeren en ook meteen voor alle mailadressen onder jouw domeinnaam.

Het uitgebreide Spamfilter staat continue in verbinding met internationale spamdefinitielijsten en blacklists. Het krijgt ieder uur updates en is daardoor altijd up-to-date.