Home   E-mail   Webmail   Adresboek overzetten naar Roundcube webmail

Adresboek overzetten naar Roundcube webmail

Een adresboek met contactpersonen wordt lokaal opgeslagen in het programma dat je gebruikt om e-mail af te handelen. Hieronder vind je de stappen om jouw contacten uit oude webmail over te zetten naar de nieuwe webmail, gebaseerd op Roundcube.

1. Open Oude Webmail, via het Control Panel of de link: webmail.jedomeinnaam.nl, waarin je ‘jedomeinnaam.nl’ vervangt voor jouw domeinnaam. Log niet meteen in, maar klik hieronder op ‘Oude webmail’.

2. Log in met jouw e-mailadres en wachtwoord

3. Ga naar Adressen

4. Scroll naar het onderdeel Adresboekexport

5. Klik op csv-bestand exporteren

6. Er wordt nu automatisch een csv-bestand gedownload met jouw contacten

Je hebt nu een csv-bestand met jouw contacten. Je kan deze nu gaan importeren in Roundcube. De stappen om contacten te importeren in Roundcube zijn als volgt:

1. Open Roundcube

2. Log in met jouw e-mailadres en wachtwoord

3. Ga naar contactpersonen

4. In de derde kolom vind je de optie Importeren

5. Kies hier het csv-bestand dat je eerder hebt gedownload

6. Klik op Importeren om het adressenbestand te importeren

Houd er rekening mee dat oude webmail andere velden heeft dan Roundcube, waardoor niet alle gegevens exact hetzelfde overgenomen kunnen worden.

Het csv-bestand dat je hebt gedownload kan je ook importeren in andere e-mailprogramma’s zoals Outlook, Thunderbird en Apple Mail. Ook hierbij geldt dat elk programma weer andere velden gebruikt en niet alle gegevens exact overgenomen worden.

Lukt het je niet om je adresboek over te zetten naar de nieuwe webmail? Neem dan contact op met onze helpdesk.