Home   E-mail   Webmail   Hoe stel je tweestapsverificatie (2FA) in in webmail?

Hoe stel je tweestapsverificatie (2FA) in in webmail?

In onze webmail kan je tweestapsverificatie instellen als extra beveiliging. Hiermee kun je inloggen in de webmail met een combinatie van een wachtwoord en een eenmalige code.

Het activeren van deze verificatie in de nieuwe versie van Roundcube werkt als volgt:

Ga naar de webmail via het Control Panel of via de link ‘webmail.[domein].nl’. Klik op ‘Alvast onze nieuwe webmail uitproberen?’

Log in met een e-mailaccount van je domein. Vul het e-mailadres en bijbehorend wachtwoord in.

Als je ingelogd bent ga je naar instellingen en klik je op ‘2-staps verificatie’.

Klik het vinkje ‘Activeren’ aan om de tweestapsverificatie te activeren. Klik op ‘Opslaan’ om de tweestapsverificatie te activeren.

Vervolgens kun je een QR-code generen via de knop ‘QR-code weergeven’. Scan de QR-code met een authenticator-app. Denk hierbij aan Google Authenticator.

Als je nu inlogt in de webmail zal je de code kunnen invullen.

Ervaar je problemen met tweestapsverificatie? Neem dan contact op met onze helpdesk.