Home   E-mail   Webmail   Hoe kan ik inloggen op webmail?

Hoe kan ik inloggen op webmail?

Zit je even niet achter je eigen PC, maar wil je toch je e-mail bekijken? Dan kun je gebruik maken van webmail onder je eigen domein.

Deze is te bereiken via het subdomein ‘webmail’. Bijvoorbeeld: http://webmail.domein.nl (waarbij je domein.nl vervangt door je eigen domeinnaam). Je kunt de webmail ook bereiken via het Control Panel, door naar E-mail > Webmail te gaan. Daar vind je een knop ‘Open webmail’ die je ook naar de webmailpagina brengt.

Zo ziet onze oude webmail eruit:

Zo ziet het inlogscherm van onze nieuwe webmail die we in juni 2023 gelanceerd hebben eruit:

Inloggen op webmail

Bij het inloggen wordt gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. De gebruikersnaam is altijd het volledige e-mailadres. In ons voorbeeld zou dat info@domein.nl kunnen zijn.

Vul verder het wachtwoord in dat je zelf hebt opgegeven bij het aanmaken van het e-mailadres in het Control Panel. Als je dit wachtwoord niet meer weet kun je in het Control Panel een nieuw wachtwoord instellen voor je e-mailadres.

Belangrijke informatie

De inloggegevens zijn hoofdlettergevoelig, zowel voor het e-mailadres als het wachtwoord. Heb je het mailadres in het Control Panel aangemaakt met een hoofdletter (bijvoorbeeld Info@domein.nl) dan moet je op webmail inloggen met het e-mailadres met hoofdletter.

Nog geen domeinnaam en webmail?

Als je eenvoudig wilt e-mailen, dan kun je jouw gewenste domeinnaam bij ons vastleggen en webhosting activeren. Check hier of jouw naam nog vrij is.