Home   Het CP   Mailinglijsten beheren

Mailinglijsten beheren

Een mailinglijst maak je het beste aan wanneer je een bericht wilt versturen naar meerdere ontvangers tegelijk. De motor onder onze mailinglijsten is het programma Mailman.

Het voordeel van Mailman is dat gebruikers kunnen inloggen op de mailinglijst. Een ander voordeel is dat je door Mailman te gebruiken meer berichten kan versturen dan via bijvoorbeeld een PHP-script of vanuit een e-mailprogramma. De limiet ligt in de laatste twee gevallen op 50 berichten per half uur en maximaal 1000 per dag.

Documentatie en hulpartikelen kun je hier vinden: https://wiki.list.org/

Mailinglijsten aanmaken
In het Control Panel klik je bovenin het menu op E-mail -> E-maillijsten -> Klik op ‘Nieuwe e-maillijst’. Je vult het volgende in:

  • Lijstnaam: geef een beschrijving op voor de lijst die je aanmaakt
  • Admin e-mailadres: het e-mailadres van de administrator van de lijst, vaak een e-mailadres van jouzelf
  • Wachtwoord: geef een wachtwoord op waarmee ingelogd kan worden op de mailinglijst via Mailman. Dit vul je twee keer in.

E-maillijst beheren

In het Control Panel klik je boven in het menu op E-mail-> E-maillijsten -> klik op een mailinglijst om deze te beheren. Hier kun je de adressen die op je lijst staan beheren.

Gebruikers toevoegen aan een mailinglijst
In het Control Panel klik je in het menu op E-mail -> E-maillijsten -> Klik op een mailinglijst -> Klik op ‘Lid toevoegen’ en vul een e-mailadres in.