Home   Het CP   Mailgroepen beheren

Mailgroepen beheren

Wanneer je een groep mensen per e-mail wilt bereiken door één e-mailadres een bericht te sturen, kun je een mailgroep aanmaken. Handig wanneer je bijvoorbeeld binnen een club of vereniging met één e-mailadres een groep personen wilt bereiken (bijvoorbeeld ledentrainingsprogramma@voedingscoachsofie.nl).

Je maakt een mailgroep aan door boven in het menu op E-mail te klikken. Hierna klik je op ‘Nieuw account toevoegen’. Daar maak je een e-mailadres aan en kies je een wachtwoord. De gebruikersnaam wordt direct een e-mailadres.

Leden toevoegen aan een mailgroep
Je kunt leden toevoegen door boven in het menu op E-mail te klikken. Hierna ga je naar ‘E-mailgroepen’ en klik je op een e-mailgroep. Als je dit voor de eerste keer doet moet je ‘Doorsturen’ eerst aanzetten. Daarna kun je hier e-mailadressen toevoegen. Vul het e-mailadres van het nieuwe lid in en klik op ‘Opslaan’. Deze stappen kun je herhalen voor ieder lid dat je toe wil voegen aan de mailgroep.