Home   Webhosting   PHP   Hoe kan ik mod-rewrite gebruiken?

Hoe kan ik mod-rewrite gebruiken?

Je kunt bij ons gebruik maken van mod_rewrite. Je kunt deze aanzetten middels een .htaccess-bestand. Zet onderstaande regel in .htaccess en plaats deze in de map /httpdocs. Wanneer dit bestand al bestaat, kun je dit aanpassen via Filemanager in het Control Panel.

RewriteEngine On

Daaronder plaats je vervolgens de verwijzingen die je wilt laten gelden. Heb je problemen met het actief krijgen van de door jou gewenste verwijzingen, dan zit er waarschijnlijk een foutje in de regel-set. De enige manier om te bekijken of RewriteEngine daadwerkelijk werkt (wat meestal ook zo zal zijn) is door een eenvoudige regelset op te nemen. Plaats in .htaccess bijvoorbeeld onderstaande regels:

RewriteEngine on
RewriteRule testpage.html http://www.google.nl [R]

Vervolgens open je met een browser de pagina http://www.uwdomeinnaam.nl/testpage.html en zou deze doorgestuurd moeten worden naar www.google.nl

Uitgebreide uitleg over de werking van Mod_Rewrite vind je hier: https://httpd.apache.org/docs/2.4/rewrite/.