Home   Webhosting   PHP   Uploadlimiet PHP verhogen

Uploadlimiet PHP verhogen

Wanneer je met PHP een bestand probeert te uploaden kan de upload voortijdig beëindigd worden omdat het bestand te groot is.

Bij het installeren van een plugin, module, template of theme kun je hier tegen aanlopen. Het is mogelijk om de uploadlimiet voor PHP te verhogen. Dit doe je door naar het Control Panel te gaan, en daar onder Webhosting het domein te kiezen waarvoor je de waarde aan wil passen. Hier kun je de waarde upload_max_filesize aanpassen naar een hogere waarde. Vergeet niet op Opslaan te klikken.

Wanneer een upload van een groot bestand te lang duurt, kan de server dit proces alsnog afbreken. Het instellen van erg hoge waarden (meer dan bijvoorbeeld 50 Mb) heeft dus niet zoveel zin. In dat geval moet je met FTP uploaden.