Home   Webhosting   PHP   Kan ik mails versturen via een PHP-script?

Kan ik mails versturen via een PHP-script?

Het is mogelijk met een PHP-script of CGI-script e-mail te verzenden. Er gelden restricties op het verzenden van e-mail via dit soort scripts. Het aantal berichten dat je met dit soort scripts kunt verzenden, is gelimiteerd tot 50 berichten per kwartier.

Je kunt de mail in batches van maximaal 49 berichten verzenden. Wacht daarna minimaal een kwartier voordat je de volgende batch verstuurt.

Verstuur je meer e-mails of te snel een nieuwe batch? Dan wordt de mailfunctie uitgeschakeld voor een periode van 24 uur. De blokkade geldt uitsluitend voor het IP-adres dat de mailopdrachten heeft geplaatst.

Veilig bulk-mail verzenden

Om dit probleem te voorkomen, adviseren we je gebruik te maken van Mailman of externe e-mail nieuwsbriefsystemen.

Mail verzenden met Mailman

Mailman is een functionaliteit die in het Control Panel van je hostingpakket aanwezig is. Voor Mailman gelden de beperkingen in aantallen niet zoals voor eigen scripts in de web-mappen op je hostingpakket.

Je vindt Mailman via het Control Panel, domeinnaam kiezen, e-mail aanklikken, mailinglijsten aanklikken en een nieuwe mailinglijst aanmaken.

Nieuwsbrief mailen met externe dienst

Er zijn ook externe diensten die specifiek bedoeld zijn voor het versturen van nieuwsbrieven en mailings, zoals MailchimpGetResponse en Aweber.