Home   Webhosting   PHP   Register-globals aanzetten

Register-globals aanzetten

Onze servers ondersteunen register_globals. Ze zijn standaard niet ingeschakeld. Uit veiligheidsoverwegingen kun je het best geen gebruik maken van deze functie.

We raden aan om, indien mogelijk, je scripts aan te passen zodat register_globals niet nodig zijn. Met behulp van php.ini kun je zelf register_globals inschakelen. Plaats onderstaande tekst in een php.ini bestand.

register_globals = On

Wanneer je deze regel in het php.ini bestand zet, en deze upload naar de /private/ map op het hostingpakket, staan register_globals aan.

Je kunt ook het php.ini bestand uploaden in de map waar je het PHP script in geplaatst hebt. In dit geval worden de submappen niet meegenomen, omdat php.ini bestanden alleen gelden voor de mapnaam waarin het bestand staat.

Als je een aparte FTP-gebruiker maakt voor het subdomein mag deze niet /private/php.ini lezen, waardoor de settings daar niet uitgelezen kunnen worden. Je kunt dan in elke map die gebruikt wordt door het subdomein een php.ini aanmaken (werkt niet ook voor onderliggende mappen) met de gewenste waarden. Ook kun je ervoor kiezen het subdomein toch aan de hoofdgebruiker te koppelen, en /private/php.ini te gebruiken.