Home   Webhosting   Website   Wat is een Internal Server Error?

Wat is een Internal Server Error?

Als er iets misgaat op je website, dan kan het voorkomen dat je een Internal Server Error te zien krijgt.

Een Internal Server Error (foutmelding 500) houdt meestal verband met een foutief geplaatst .htaccess bestand (of foute gegevens erin) of een PHP of CGI script dat niet voldoet aan de vereisten (zoals CHMOD 755, ASCII geüpload met de juiste extensie).

Verder kun je de logfiles raadplegen om de oorzaak te achterhalen. Deze kun je vinden in het Control Panel onder Log Manager. Hier vind je verschillende soorten log-bestanden, zoals een access-log, en een error-log. Met de informatie in deze bestanden, kun je bepalen wat er misgaat. Veel foutmeldingen kun je via zoekmachines opzoeken, waarmee de oorzaak en oplossing meestal wel beschikbaar is.

Wanneer het om een PHP-fout gaat, uit een Internal Server Error zich meestal als een blanco pagina. Deze wordt getoond omdat “display_errors” voor PHP standaard uitgeschakeld is. Je kunt deze functie zelf inschakelen via php.ini

Mocht je het zelf niet op kunnen lossen, neem dan contact op met onze helpdesk.